Hemsidans historia

Den första versionen av denna hemsida kom på plats under hösten 2003. Jag använde en teknik som kallades Webzone och som hade utvecklats på Malmö Högskola. Några studenter på K3 hjälpte mig med layouten. Därefter vidareutvecklade jag den efterhand och fyllde på med nytt innehåll. Det blev med åren även en hel del bilder. Jag använde Webzone också för att bygga upp hemsidor till olika projekt.

Malmö Högskola bestämde sig dock för att sluta satsa på Webzone. 2007 tror jag att det var. Det tyckte jag var mycket olyckligt. Istället valde man att satsa på It’s Learning, men då utan samma möjligheter för att driva projekt och engagera utomstående som i Webzone. Webzone har visserligen funnits kvar sen dess men med planerna på nedläggning hängande över sig och utan möjligheter till support.

Under några år sökte jag därför efter ett alternativ. WordPress seglade upp som den bästa lösningen. Efter att ha flyttat över allt material från Webzone, uppdaterat det och dessutom skrivit en hel del nytt under sommaren 2011 startade jag min nya plattform den 15 augusti 2011. Den har sen dess uppdaterats efterhand. En större omarbetning gjorde jag i februari-mars 2021.